7 måter å redusere din gjeld på

Thorvald Mansen - Forfatter

Noen ganger ender man opp med en uoverskuelig mengde skyld, og man ser ikke veien ut av uføret. Andre ganger har man en stor mengde gjeld som man egentlig bare trenger å organisere og administrere best mulig. Uansett hvorfor du ønsker en bedre oversikt og måter å redusere gjelden på, så kan vi anbefale noen fremgangsmåter her:

7 måter å redusere din gjeld på

1. Forhandling

Dersom du har kredittgjeld kan du forhandle med kreditorene om redusert beløp. Dette kan inntreffe dersom du enten kan betale ned en del av skyldbeløpet umiddelbart, eller dersom du kan vise til så redusert betalingsevne at det ikke er lønnsomt for dem å administrere din gjeld over tid.

2. Refinansier

De dyreste lånene du har bør refinansieres, som kredittkort, inkassogjeld etc. Her er en stor gevinst å oppnå ved å samle lån, og fremgangsmåten er en de fleste av oss vet om.. Det de fleste ikke innser er at dersom man ordner denne løsningen fra tidlig i gjeldsprosessen, så kan man spare veldig mye.

3. Kortest mulig nedbetalingstid

Dette krever selvfølgelig en sterk økonomisk struktur og oppfølging av lovnader til deg selv, men i det lange løp er dette en effektiv måte å redusere gjelden din på. Selv om gjelden virker stor, er det viktig å skjære ned på betalingstid og dermed de store rentebeløpene som legges til gjelda.

4. Nedprioriter studielånet

Dette er en meget gunstig låneavtale, og det er fullt mulig å søke om betalingsutsettelse og rentefritak. Dermed kan du fokusere all din økonomiske kraft på å betale ned de dyreste lånene først, og slik komme deg opp og fremover. Rentefritak krever dokumentasjon på veldig redusert betalingsevne, men betalingsutsettelse gis inntil et visst antall kvartalsvise betalingsutsettelser.

5. Privat lån

Noen ganger kan man være så heldig at man har en privatperson med midler som man kan låne fra. Da står man friere til å justere opp og ned avdrag og renter etter behov. Vær oppmerksom på at man uansett bør skrive en lovlig avtale på lånet, i alle tilfeller.

6. Selg overskuddet

I alle hus og hjem, antakeligvis også i ditt, finnes det en rekke ting som ikke behøves i det daglige. Dette er produkter og apparater som kan selges for en liten profitt. Alle monner drar, og dette er noe som de fleste skjønner best når de samler sammen stort og smått for enten auksjon eller garasjesalg.

7. Ikke bruk mer penger enn du må!

Dette virker som en selvsagt ting, men ofte har mange gjeld nettopp fordi de bruker mer enn de tjener over tid, slik at gjelden bare vokser. Kanskje kjennes det som om man ikke har noe til overs å betale gjeld med, fordi man vil fortsette sin nåværende livsstil. Dermed blir det veldig viktig å stoppe pengestrømmen ut av kontoen, slik at du kan begynne å kvitte deg med den gjelden som allerede finnes – ikke skape mer!

Følger du ett eller flere av disse rådene har du begynt på din reise mot et gjeldfritt liv. Sett i gang i dag!

Forfatter Thorvald Mansen

Forfatter Thorvald Mansen Forfatter

Thorvald Mansen

Spesialiserer seg skriftlig om økonomi og lån til web og avis. Over 10 års erfaring, hvorav 5 år som forfatter. Les mer om oss »

Meny