Fordeler og ulemper med forbrukslån

Thorvald Mansen - Forfatter

Det å ta opp et forbrukslån kan noen ganger være nødvendig for å få den private økonomiske situasjonen til å komme i balanse igjen. Det kan være at bilen har vært på EU-kontroll og regningen ble dyrere enn det man hadde forventet, og den eneste løsningen er å ta opp et forbrukslån. Men i forkant at man skal ta opp et forbrukslån, er det viktig å tenke gjennom situasjonen og ta sine forhåndsregler.

Først bør man lese noen tips før man låner, slik at man er klar for det å ta opp et forbrukslån. For i noen tilfeller kan et forbrukslån gjøre den økonomiske situasjonen enda verre og det som «bare» skulle være en nødløsning for å få bilen kjørbar igjen, kan bli noe som du må leve med i flere år. Hvordan unngår du dette?

Ikke bli fristet til å låne mer enn du trenger

Banker og finansinstitusjoner får sine inntekter av å låne ut penger og har du en stabil økonomi, så vil dem gjerne låne deg mer enn du strengt tatt trenger for å få bilen ut av verkstedet igjen. Det er klart at det kan være fristende å låne litt ekstra til både nye møbler og den feriereisen man har planlagt i mange år, men som man aldri har hatt råd til. Men tenk på at forbrukslån har en mye høyere rente enn andre typer lån, og skulle noe uforutsett skje med økonomien, så kan det fort bli et problem.

Men er man fornuftig, så finnes det en rekke fordeler med forbrukslån. Normalt i løpet av noen dager. Betal ned forbrukslånet så fort økonomien tillater det og du kan igjen begynne å spare til nye møbler og den feriereise som du alltid har drømt om. Er du fornuftig så vil du fort oppdage at forbrukslån er en god løsning i enkelte tilfeller, og at det finnes mange fordeler med forbrukslån, men husk at det fort kan bli mange ulemper også.

Anbefalte lenker

 

 

 

 

Forfatter Thorvald Mansen

Forfatter Thorvald Mansen Forfatter

Thorvald Mansen

Spesialiserer seg skriftlig om økonomi og lån til web og avis. Over 10 års erfaring, hvorav 5 år som forfatter. Les mer om oss »

Meny