Hva er låneformidlere og hvilke finnes det?

Thorvald Mansen - Forfatter

Låneformidlere har blitt stadig mer populære de siste årene. De er en type nettside som spesialiserer seg på å matche lånesøkere med långivere.

Vi har et omfattende nettverk av kontakter blant långivere som gir oss tilgang til en rekke forskjellige typer kunnskap og perspektiver. Vår unike kunnskap og innsikt i lånebransjen er verdifull og nyttig for kundene våre, og vi har også lang erfaring med å samarbeide med låneformidlere.

Hvilke låneformidlere finnes i Norge?

Her er et eksempel. Se listen ovenfor for mer.

Hva er en låneformidler?

En låneformidler er en finansinstitusjon som fungerer som et mellomledd mellom lånesøkere og långivere. De jobber med flere forskjellige långivere og kan dermed gi deg flere forskjellige lånetilbud å velge mellom. De kan også hjelpe deg med å sammenligne forskjellige typer lån og velge den som passer best for deg.

Hva er fordelen med å bruke en låneformidler?

Her er noen fordeler med å bruke en låneformidler, som er basert på vår erfaring

 • For det første kan du spare tid og energi ved å slippe å søke på egenhånd til flere forskjellige långivere.
 • For det andre kan du få bedre rentebetingelser og betingelser generelt, siden låneformidlere kan forhandle bedre vilkår enn du kan på egenhånd.
 • Til slutt kan du være sikker på at du får de beste tilbudene, siden låneformidlere har tilgang til flere forskjellige långivere.

Hvor mye kan jeg låne av en låneformidler?

Hvor mye du kan låne fra en låneformidler avhenger av flere faktorer, som for eksempel kredittverdigheten din og inntekt.

Generelt sett kan du låne alt fra 10 000 kr til 600 000 kr.

Hvilken type lån kan en låneformidler tilby?

En låneformidler kan tilby flere forskjellige typer lån, avhengig av hvilke långivere de samarbeider med. Noen av de vanligste lånene inkluderer:

 • Forbrukslån
 • Billån
 • Boliglån
 • Refinansieringslån
 • Sms lån / lån på dagen

Forbrukslån er vanligvis mindre lån som kan brukes til ulike formål, mens billån brukes til å kjøpe en bil og boliglån brukes til å kjøpe en bolig. Refinansieringslån brukes til å betale tilbake flere små lån ved å ta opp et større lån med bedre betingelser.

Låneformidlere kan også tilby lån til personer med lav kredittscore, selv om disse lånene vanligvis har høyere renter og mindre gunstige betingelser. Det er viktig å merke seg at renten og betingelsene på et lån avhenger av flere faktorer, som kredittverdigheten og inntekten lånetakeren, samt hvilken type lån man skal søke om. Det er derfor viktig å undersøke nøye og sammenligne flere tilbud før man bestemmer seg for et lån.

Hvilken rente kan du få fra en låneformidler?

Rentesatsen du får fra en låneformidler avhenger av flere faktorer, som kredittverdigheten din og inntekten din.

Eksempel: Et lån på 120 000 kr over 5 år med en effektiv rente på 10,64%. Totalt vil du betale 153 290 kr over lånets løpetid, hvorav 33 290 kr er renter. Lilde Lendo. Det er viktig å være klar over at den effektive renten tar hensyn til alle gebyrer og omkostninger ved lånet, ikke bare rentesatsen.

Hvordan kan en lånekalkulator hjelpe deg med effektiv låneplanlegging?

Lånekalkulatorer kan hjelpe deg med å finne ut hva månedskostnaden blir for et lån.

Hos Lendo.no kan du bruke lånekalkulatoren til å se hva du må betale tilbake hver måned avhengig av beløp og nedbetalingstid. Du kan også endre rentesatsen og se hvordan dette påvirker månedskostnaden.

En lånekalkulator kan være spesielt nyttig når du skal sammenligne ulike lånetilbud. Lendo.no sin lånekalkulator gir deg en god oversikt over hva forskjellige tilbud vil koste, slik at du kan velge det som passer best for din økonomiske situasjon. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

En mer avansert lånekalkulator: calculator.net/personal-loan-calculator

Hva er forskjellen mellom en lånemegler og en låneformidler?

Generelt sett er en lånemegler det samme som en låneformidler.

I noen tilfeller kan det forskjellen er at lånemegler kan tilby lån fra bare én långiver eller bank. En låneformidler derimot kan tilby lån fra flere forskjellige långivere og kan dermed gi deg flere forskjellige tilbud å velge mellom.

Hvor mye koster en låneformidler?

Det er gratis å søke og få lån.

Fleste formidlere tar betaling i form av en provisjon fra den långiveren som gir deg lånet.

Hvilke alternativer til låneformidlere finnes?

 • Hvis du ikke ønsker å bruke en låneformidler, kan du søke om lån direkte fra en långiver eller bruke en bank. Imidlertid kan dette være mer tidkrevende, og du kan ikke være sikker på at du får de beste rente vilkårene eller betingelsene.
 • Det kan også være mulig å få lån fra familie eller venner
 • Eller å bruke pant som sikkerhet for et lån.

Uansett hvilket alternativ man velger, er det viktig å undersøke kostnadene og betingelsene nøye før man signerer avtalen. Det kan også være lurt å sammenligne flere alternativer for å finne det som passer best for ens økonomi.

Er det mulig å samle lån hos en låneformidler?

Ja! Det er mulig å samle lån hos en låneformidler. Å samle lån betyr at du tar opp ett stort lån for å betale tilbake flere små lån. Dette kan gi deg bedre rentebetingelser og mer oversiktlig økonomi. Låneformidlere kan hjelpe deg med å finne de beste lånene for å samle dine nåværende lån.

Det er viktig å merke seg at det kan være lurt å sammenligne kostnadene og betingelsene for å samle lån hos en låneformidler med å gjøre det samme direkte fra en långiver. På den måten kan du finne den beste løsningen for din økonomiske situasjon.

Hva er forskjellen mellom en låneagent og en låneformidler?

En låneagent er en type service som fungerer på samme måte som en låneformidler. I noen tilfeller kan en låneagent imidlertid kun jobbe med en enkelt bank eller långiver.

Kan jeg søke om lån med dårlig kredittscore?

Ja, det er mulig å søke om lån med lav kredittscore.

Imidlertid kan det være vanskeligere å få godkjent lånesøknaden og få gunstige betingelser. Långivere vurderer kredittscoren til lånesøkeren for å bestemme risikoen ved å gi dem lån. Hvis kredittscoren er lav, kan dette bety at låntakeren har høyere risiko for å misligholde lånet. Dette kan resultere i høyere renter eller avslag på lånesøknaden.

Hvis man har lav kredittscore, kan det være lurt å jobbe med å forbedre den før man søker om lån. Dette kan gjøres ved å betale regninger i tide, unngå å ta opp flere lån samtidig og begrense kredittkort bruk.

 

Forfatter Thorvald Mansen

Forfatter Thorvald Mansen Forfatter

Thorvald Mansen

Spesialiserer seg skriftlig om økonomi og lån til web og avis. Over 10 års erfaring, hvorav 5 år som forfatter. Les mer om oss »

Meny