Samle lån / refinansiering - 2023

Thorvald Mansen - Forfatter
Fordelene ved å samle lån

Du kan spare store beløp og samtidig få mer orden og oversikt over din økonomi ved hjelp av en refinansiering av gjeld (Samle lån). Dersom du har pådratt deg flere dyre lån, som kredittkortgjeld, handlekontoer osv., kan det være gunstig å samle disse til ett lån ved hjelp av refinansiering. Dette er en god måte å få hjelp til nedbetaling av gjeld. Da sparer du penger ved hjelp av lavere rente, og får færre gebyrer å betale hver måned. Det gir deg også bedre oversikt over din økonomi.

Hvilken kreditor/låneagent bør du velge når du skal samle dine lån?

Vi anbefaler følgende strategi for å maksimere sjansene for et godkjent lån med bra rente (2023-02-01). Søk først hos Axo Finans og deretter hos Uno Finans dersom du ikke er fornøyd med tilbudet eller om du har fått avslag.

Velg deretter den kreditoren med best tilbud, det vil si en lavere rente enn den du har idag eller et månedavdrag som er bedre for deg. Det å søke på et lån vil ikke skade din kreditt, så du kan trygt søke på flere lån.

Om du får avslag fra noen av kreditorene, så kan du søke på en av de andre i samle lån listen nedenfor.

Lykke til!Selskaper

Beløp

Rente

Type

Refinansiering

Informasjon
Axo Min: 10 000 kr
Max: 600 000 kr
Fra 4,9%
til 23,4%
Sammenlign lån
Låneeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858. Annonse Søk her »
Unofinans Min: 10 000 kr
Max: 600 000 kr
Fra 4,99%
til 24,90%
Sammenlign lån
Låneeksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150000, o/5 år, kostnad 49237. Totalt 199237 Annonse Søk her »
Lendo Min: 10 000 kr
Max: 500 000 kr
Fra 4,9%
til 23,44%
Sammenlign lån
Låneeksempel: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341 Annonse Søk her »
Scoopr Min: 5000 kr
Max: 500 000 kr
Fra Varierer Sammenlign lån
Låneeksempel: Låneeksempel: 240000 over 5 år. Effektiv rente 10,51%. Kostnad 66199. Total kostnad 306199 Annonse Søk her »

Listen og anbefalinger er basert på følgende kriterier:
Renter, betalingsrutiner, løpetider, beløp som tilbys, hvor kundevennlig selskapet vurderes og beste kundevurdering (eksterne nettsteder).

Låneeksempel:
Axo: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
Unofinans: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150000, o/5 år, kostnad 49237. Totalt 199237
Lendo: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341
Scoopr: Låneeksempel: 240000 over 5 år. Effektiv rente 10,51%. Kostnad 66199. Total kostnad 306199

Nettsiden er drevet med et kommersielt formål
Informasjonen på nettsiden skal ikke betraktes som fullt dekkende for de produkter som finnes på markedet.

Samle lån – Hvordan fungerer det?

Det finnes mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr deg å samle gjeld til kun ett lån. Og disse tilbyr forskjellige vilkår og ulike rentesatser. Det kan være litt av en jungel å finne frem i. Men det finnes også gode nettsider som kan hjelpe deg å finne frem til de beste tilbyderne av samle lån. Ønsker du f.eks. å samle kredittkortgjeld, kan du legge inn dine opplysninger i en av disse sidenes kalkulatorer, og så foretar de en beregning for å finne det mest gunstige tilbudet til deg.

Hva er egentlig refinansiering og samle lån?

Refinansiering betyr helt enkelt å samle alle dine smålån, mikrolån, både forbrukslån, kredittkortgjeld og handlekontoer, til ett større lån med lavere samlet rente. Fordi små kredittkortlån og handlekontoer ofte har meget høye rentekostnader, vil en overgang til å ha kun ett lån redusere månedsutgiftene dine betraktelig.

Bankene tilbyr mange ulike former for refinansiering uten sikkerhet. Dessuten følger det høye gebyrer på hvert lån du har, og ved å refinansiere disse smålånene, sparer du også høye gebyrutgifter. Dessuten har du fordelen med en mer oversiktlig økonomi.

Før du sender avgårde søknaden om refinansiering

Før du sender avgårde søknaden om å refinansiere lånene dine bør du først sette deg ned og finne ut nøyaktig hvor mye du har i lån. Da vil du virke seriøs ovenfor din nye kreditor også og sjansene for å få lånet innvilget vil også øke. Når man søker om lån må man som oftest sende med selvangivelsen sin og her får man jo også en oversikt over hvem man har gjeld til og hvor mye det er. Det er da viktig å huske om man har lån som har kommet etter forrige selvangivelse, som ikke er nevnt her, slik at alt blir betalt inn.

Det finnes to måter å refinansiere smålån og kreditter på, enten ved å søke om et refinansieringslån uten sikkerhet eller ta kontakt med banken man har boliglån hos. Har man høy forbruksgjeld og mange kredittkort er det en stor fordel om man får disse lånene inn i eiendommen man eier, men det er jo langt fra alle som eier eiendom. Da blir alternativet å søke om et lån uten sikkerhet (samle lån). Selv disse har langt lavere rente enn kredittkortene har.

Hva påvirker renten?

Gjelden blir ikke borte ved å refinansiere forbrukslån, men det kan gjøre hverdagen litt enklere og rimeligere for deg. I utgangspunktet er det styringsrenten fra Norges Bank som påvirker renten du tilbys på lånet ditt. Men det er også andre viktige ting som påvirker renten; som din samlede økonomiske situasjon, din kredittverdighet, hvor stor fortjeneste du har per år, og lignende. Dersom du har sikkerhet i form av eiendom eller får en kausjonist til å støtte deg i lånesøknaden, til tross for at banken ikke krever sikkerhet, vil dette også påvirke renten.

Når lønner det seg å refinansiere?

La oss si du har to forbrukslån og to kredittkortlån, totalt på 290 000 kr, og hver måned betaler du tilsammen 7 250 kr. Gjennomsnittlig rente er 17,71 %, og månedsgebyrer er på 170 kr. Totalt betaler du 159 200 kr på disse lånene i renter og gebyrer. Ved å samle kredittgjeld, med nominell rente på 12 % og nedbetaling over fem år, vil utgiftene til renter/gebyrer reduseres til 100 050 kr. Samlet vi du her spare 59 150 kr på en refinansiering. Husk at nedbetaling over flere år, gir høyere kostnad.

Hva om du blir nektet lån?

Det er flere ting som kan utløse avslag på søknaden din om å samle lån. Spesielt i tilfeller der du søker refinansiering uten sikkerhet. Dersom du har åpne inkassosaker mot deg, eller har betalingsanmerkninger, kan det være vanskelig å få innvilget lån.

Dersom du også har lav årsinntekt, påvirker også dette i negativ retning. Du kan da forbedre kredittverdighet ved å gjøre opp inkassokrav og betalingsanmerkninger, eventuelt skaffe sikkerhet for lånet. De ulike bankene har også forskjellige krav, så det kan være en god idé å søke flere steder.

Kan man refinansiere inkassogjeld?

Det finnes faktisk låneinstitusjoner som går med på å refinansiere inkassolån. Problemet er at du da har brutt en tilbakebetalingsavtale tidligere og det kan være vanskelig å få fornyet tillit. Et alternativ da er å søke om et lån med sikkerhet hvis du er så heldig at du eier selv, eller spørre noen i familien eller andre som stoler på deg om de kan være behjelpelig med sikkerhet og være kausjonist, slik at du får samle dyre lån.

Med betalingsanmerkninger og inkassogjeld er det nesten umulig i dag å få boliglån, så for de som skal inn på boligmarkedet er dette et godt alternativ.

Les mer

Forfatter Thorvald Mansen

Forfatter Thorvald Mansen Forfatter

Thorvald Mansen

Spesialiserer seg skriftlig om økonomi og lån til web og avis. Over 10 års erfaring, hvorav 5 år som forfatter. Utdannet ved Universitetet i Oslo. Har blant annet deltatt i artikler hos eller i Dagens Næringsliv. På fritiden er det seiling og dykking som gjelder. Les mer om oss »

Meny