Spar penger på reisen

Thorvald Mansen - Forfatter

Noen uker på en solfylt strand eller en intens partyhelg på ski i alpene? Alle har vi drømmer, men hovedsakelig er det vel drømmen om å kunne reise vekk fra regnfulle dager, stresset på jobben eller få noe alene-tid med partneren eller lignende. For noen mennesker tillater den private økonomien flere ulike reiser i året, men for flertallet rekker husholdningsøkonomien ikke til stort annet enn det mest nødvendige.

En langsiktig sparing kan føles som den eneste løsningen for å få råd til å dra på en utenlandsferie. Noe som er godt å vite er at reiselivsbransjen er avhengig av sesonger og prisene varierer kraftig ved stor etterspørsel.

Reis i lavsesong

Start med planlegge å reise når ikke så mange andre reiser. Som med alt annet blir reiser dyrere ved stor etterspørsel. Tidlig i sesongen eller seint i sesongen er gode tidspunkter for å unngå de største turiststrømmene og de høyeste prisene i sesongen. Hvis hotellene og restauranter må kjempe for sine kunder øker sjansen å komme unna med lavere priser.

Hvis du planlegger et besøk i en stor europeisk by er det en god idé å reise i helgen. De store hotellkjedene har de fleste kundene i ukene i form av konferanser og tilbyr ofte billigere priser under helgene for å tiltrekke flere besøkende.

Siste minutt

Har du ha is i magen kan det være vel verdt å vente med å bestille reisen. Reiser er en ferskvare og kan ikke legges på hyllen for å vente på neste kunde. Det er derfor reiselivsbedrifter må få alle plasser solgt på flyet, eller selge så mange netter som mulig på hotellet. Først og fremst er det charterselskapene som tilbyr billige restplasser til og fra de mest fantastiske destinasjoner.

Lavprisselskap

De dukker opp som paddehatter og lokker med priser som fra en annen planet. Det har vært lavprisflyselskapenes tiår, og flere selskaper har kommet og gått gjennom årene. Avganger er ofte ikke så mange per uke og avreisetidene er noe mer ubekvemme enn hos “vanlige” selskap, men prisene er mange ganger mye billigere.

Dessuten er det ofte mulig å velge kun håndbagasje. Å sjekke inn koster i slike tilfeller ekstra, noe som er unødvendig hvis du kun skal reise for en weekend og alt får plass i håndbagasjen. Godt å vite er at det også er buss-selskaper tilgjengelige som tilbyr svært billige billetter og er verdt å se på før du booker billett til fly eller tog.

Vær fleksibel

Fleksibilitet er nøkkelordet for billig reise. Se nøye etter i aviser og på Internett. Kontroller restplasspriser av og til og ikke vær redd for å prøve en ny destinasjon eller et nytt flyselskap. Da vil du se at det er mulig å å reise uten å bli ruinert.

Forfatter Thorvald Mansen

Forfatter Thorvald Mansen Forfatter

Thorvald Mansen

Spesialiserer seg skriftlig om økonomi og lån til web og avis. Over 10 års erfaring, hvorav 5 år som forfatter. Les mer om oss »

Meny